Huisartspraktijk Zegveld is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0348-691254; fax: 0348-692082
Telefoonnummer: 0348-691254; fax: 0348-692082
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Zuinig en zinnig voorschrijven

Toelichting bij de acties door huisartsen

 

Vanuit de overheid wordt een forse druk uitgeoefend op alle artsen die medicijnen voorschrijven om dit vooral goedkoop te doen.

Met andere woorden: de minister verwacht dat wij de goedkoopste variant van veel medicijnen voorschrijven (en in onze apotheek afleveren).

 

De Nederlandse huisartsen staan er om bekend zowiezo al ‘goedkoop’ voor te schrijven, omdat wij om te beginnen al niet bij elke kwaal medicijnen adviseren, maar ook als het kan niet de duurste middelen te kiezen.

Soms echter is een duurder medicijn wel echt gewoon beter voor u.

 

Ons uitgangspunt is: “goedkoop als het kan, duur als het moet”.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het echt nog wel wat beter zou kunnen in onze praktijk. Zo zijn er bijvoorbeeld patiënten die al langere tijd op medicijnen staan die door een specialist zijn voorgeschreven ooit, en waarvoor inmiddels goedkopere – even goede – middelen op de markt zijn.

 

Wat gaat u hiervan merken?

Wanneer u gebruiker bent van een ‘duur’ medicijn, waarvoor een ‘goedkoper’ alternatief bestaat en wanneer de huisarts van mening is dat het voorschrijven daarvan voor u geen achteruitgang betekent dan ontvangt u bij uw volgende levering van medicijnen op proef voor 2 weken deze goedkopere variant, met een schriftelijke toelichting.

Neemt u bij vragen of klachten a.u.b. contact op met de assistente.

 

Op deze manier proberen wij in onze praktijk op de kosten van de gezondheidszorg te letten en vragen wij uw begrip en medewerking. Wij realiseren ons dat het al enkele jaren ‘onrustig’ is met betrekking tot de medicijnen. Het is ook niet onze keuze, maar die van onze overheid.

 

Protestacties huisartsen tegen bezuinigingen

In de komende tijd zullen in het land diverse acties worden gevoerd om onze minister duidelijk te maken dat hij de huisartsen niet (verder) moet korten in het praktijkinkomen. (Bezuinigingen van 60-187 miljoen euro in 2010).

Hiervoor zijn er plannen om patiënten onnodig/ eerder dan nodig naar een specialist te verwijzen. Ook zijn er plannen om meer uren per dag de telefoonbeantwoorder aan te zetten.

Aan deze acties zullen wij niet meedoen, omdat ze u, de patiënten, raakt. Het vertrouwen van u willen we hiermee niet op het spel zetten.

 

Assistentes, verpleegkundige en huisartsen van de Huisartspraktijk Zegveld


11-01-2010